Ontwerp uw eigen lichtplan voor de tuin

In een tuin heeft iedereen wel een favoriete plek. Een terras waar u ’s avonds gezellig kunt dineren, een vlonder aan het water waar u nog even nageniet van een zwoele zomeravond of een bordes met mooie planten die u graag goed laat uitkomen. Wij hebben voor elke plek in de tuin de juiste lichtoplossing en stijlvolle armaturen om juist die plekken mooi uit te lichten!

Met onderstaand 4-stappenplan kunt u zelf een lichtontwerp voor uw tuin maken. Zorg hierbij altijd voor een mooie balans tussen basisverlichting en sfeerverlichting. Dankzij ons slimme 12 Volt systeem wordt de aanleg nog eenvoudiger. Ga aan de slag en geniet binnenkort van een tuin met nóg meer sfeer!

 

MAAK EEN SCHETS VAN DE TUIN

Maak een schets op schaal, op deze manier krijgt u een goed overzicht van uw tuin en kunt u met een helikopterview de licht- en stroompunten bepalen.

TEKEN DE BASISVERLICHTING IN

Bepaal waar de functionele basisverlichting moet komen en teken ook de stroompunten in. Indien er met een prikkabel wordt gewerkt, teken dan ook het kabelplan in.

LEG ACCENT OP DETAILS

Bepaal welke details u wilt uitlichten, let hier wel op de hoeveelheid licht die u gebruikt.

Het is belangrijk om een juiste balans te houden tussen licht en donker.

MAAK KEUZE UIT ARMATUREN

Maak een keuze uit de basis- en sfeerarmaturen.

Kies hierna ook nog voor een of meer eyecatchers om uw lichtplan een eigen identiteit te geven.

BEGIN BIJ DE BASIS

Begin met de functionele basisverlichting en bepaal waar deze noodzakelijk is. Denk hierbij aan inbouwspots in de overkapping en langs paden. Een wandarmatuur bij de voor- en achterdeur of bij de entree naar de tuin geeft een veilig gevoel. Goed geplaatste spots zorgen voor een extra dimensie en wekken uw tuin tot leven.

COMBINEER

Functionele verlichting is ook een originele hanglamp boven de eettafel buiten of een mooie tuinpilaar op patio of terras. Met verschillende armaturen uit dezelfde collectie creëert u een mooie eenheid en een stijlvolle look.

ACCENT OP DETAILS

Met spots en wandarmaturen kunt u bomen, planten en schuttingen aanlichten, accenten leggen op nissen of bloembakken en door middel van een lichtbundel de aandacht vestigen op juist die details die het tuinontwerp spannend en speciaal maken.

DECORATIEVE EYECATCHERS

Maak het ontwerp af met een of meer eyecatchers als stijlitem in de tuin, waarmee u uw persoonlijke stijl benadrukt of juist even helemaal buiten de gebaande paden gaat. Wees daarom origineel in uw keuze, want bij deze bijzondere armaturen draait alles om het ontwerp.

 

 

Kom langs en laat u inspireren

Wordt de tuin helemaal opnieuw ingericht, dan kunt u natuurlijk altijd de hulp inroepen van een van onze professionals op het gebied van lichtplannen. Samen bekijken we de mogelijkheden en maken voor u een lichtplan op maat. Kom gerust eens een kijkje nemen in onze showroom, een wereld vol inspiratie!