DUURZAAMHEID

BOUW AAN EEN GROENE TOEKOMST

ZONNEPANELEN

In 2020 heeft Maretti Lighting op het dak van het hoofdkantoor maar liefst 1200 zonnepanelen laten plaatsen. De installatie levert jaarlijks 350.000 kWh en kan circa 100 huishoudens voorzien van groene stroom. De zonnepanelen leveren een besparing op van 150.000 kg CO2 per jaar.

Lees Meer >>

Maretti Lighting heeft een duurzame stap gezet door zonnepanelen op het dak van het bedrijfspand te installeren. Deze zonnepanelen vormen een indrukwekkend gezicht op het dak en dragen bij aan de inzet voor milieuvriendelijke praktijken en hernieuwbare energie. De zonnepanelen zijn zorgvuldig geplaatst en geoptimaliseerd om de maximale hoeveelheid zonne-energie op te vangen. Maretti heeft gekozen voor hoogwaardige panelen die efficiëntie en duurzaamheid garanderen.

INZET VOOR DUURZAAMHEID

Door de inzet voor duurzaamheid en het gebruik van zonneenergie, dient Maretti Lighting als een inspirerend voorbeeld voor andere bedrijven in de sector. Wij laten zien dat het mogelijk is om milieuvriendelijk te zijn zonder concessies te doen aan kwaliteit en prestaties. Met de inzet voor duurzaamheid en hernieuwbare energie hebben de zonnepanelen op het dak van Maretti Lighting het bedrijf getransformeerd tot een groenere en meer milieubewuste organisatie. Het is een stap in de goede richting naar een duurzamere toekomst!


ENERGIEZUINIGE VERLICHTING EN INNOVATIEVE IDEEËN

Ledlampen zijn niet alleen vele malen zuiniger, maar hebben ook nog eens een aanzienlijk langere levensduur. Om onze LED-verlichting te optimaliseren, werkt Maretti continue aan innovatieve ideeën. Bijvoorbeeld onze retrofit (Lichtbronnen die halogeen vervangen) in bestaande installaties, het ontwikkelen van verwisselbare LED modules en het blijven optimaliseren van het aantal Lumen per Watt.

Lees Meer >>

MILIEUVRIENDELIJKER

LED-verlichting verbruikt aanzienlijk minder energie dan traditionele verlichtingstechnologieën, zoals gloeilampen en tl-buizen. Ze hebben een hogere energie-efficiëntie en zetten een groter percentage van de verbruikte energie om in licht in plaats van warmte.

Ook hebben Ledlampen doorgaans een veel langere levensduur. Ze kunnen tot wel 25 keer langer meegaan dan traditionele gloeilampen. Dit resulteert in minder frequent vervangen van lampen, lagere onderhoudskosten en minder afval.

Het bevat geen giftige stoffen zoals kwik, dat wel aanwezig is in sommige andere verlichtingsopties als tl-buizen. Dit maakt LED veiliger voor gebruik en milieuvriendelijker, omdat er geen schadelijke stoffen lekken wanneer ze worden afgedankt. De afdeling research en development houdt zich bezig met de laatste innovaties op technisch gebied. Onze retrofit lichtbron vergemakkelijkt bij het vervangen van bestaande verlichtingsarmaturen of lampen door energiezuinigere LED verlichting.

Dit kan toegepast worden in diverse sectoren, waaronder commerciële gebouwen, kantoren, industriële faciliteiten en woningen. Wel is het belangrijk om bij een retrofitproject de compatibiliteit van de nieuwe Ledlampen met de bestaande armaturen en de elektrische installatie te controleren. Uiteraard kan Maretti hier professioneel in adviseren!

Ook word er veel aandacht besteed aan verwisselbare Led modules. Als een LED-module defect raakt, kan deze eenvoudig worden verwijderd en vervangen door een nieuwe module. Hierdoor is het niet nodig om het complete armatuur te vervangen. Dit bespaart niet alleen kosten en moeite, maar vermindert ook de afvalproductie.

Door alleen de LED-module te vervangen in plaats van het hele armatuur, kan de levensduur van het armatuur worden verlengd. Het minimaliseren van afval en het behouden van bestaande armaturen draagt bij aan een duurzamere verlichtingsaanpak.

OPTIMALISEREN

Het optimaliseren van het aantal lumen per watt (lm/W) is een belangrijk aspect bij het selecteren van energiezuinige en efficiënte verlichtingsoplossingen.

Ook besteden wij aandacht aan armatuurontwerpen die zorgen voor een betere lichtsturing en minimalisering van lichtverlies. Het is altijd raadzaam om te zoeken naar producten en oplossingen met een hoog aantal lumen per watt en de beste passende oplossing te selecteren op basis van de specifieke verlichtingsbehoeften en toepassingen.

OPLOSSINGEN OM ENERGIE TE BESPAREN

Door het implementeren van lichtregelsystemen, zoals dimmers, bewegingssensoren of daglichtsensoren, kan de verlichting worden aangepast aan de behoeften van het moment. Hierdoor kan onnodig energieverbruik worden voorkomen, wat de efficiëntie van het verlichtingssysteem verder verbetert.


DUURZAME VERPAKKINGEN, TRANSPORT EN TWEEDEKANS PRODUCTEN

Een groot deel van onze productie vind plaats in Almere of elders in Nederland, waardoor er minder transportbewegingen nodig zijn. Daarnaast is Maretti zich bewust van de impact van traditionele verpakkingen op het milieu.

Lees Meer >>

Door te kiezen voor duurzame verpakkingsoplossingen kunnen we de afvalproductie verminderen, natuurlijke hulpbronnen behouden en de ecologische duurzaamheid bevorderen. Ook hebben wij ervoor gekozen om artikelen die geretourneerd worden aan te bieden als tweedekans product.

Omdat wij vinden dat onze producten een tweede kans verdienen, bieden wij deze opnieuw aan met een leuke korting. Hiermee voorkomen we het onnodig weggooien of vernietigen van producten.

DE GROEIENDE BEZORGDHEID OVER MILIEUPROBLEMEN

Onze ontwerpen worden in onze inpandige fabriek in Almere door zeer deskundig personeel vervaardigd. Ook houden wij virtuele vergaderingen over onze producten via videoconferenties in plaats van fysieke bijeenkomsten. Dit vermindert de reisbehoefte en de CO2-uitstoot als gevolg van transport.

Met de groeiende bezorgdheid over milieuproblemen, zoals plasticvervuiling en klimaatverandering, is er een grotere focus op het ontwikkelen en gebruiken van verpakkingen die minder schadelijk zijn voor het milieu.

Duurzame verpakkingsoplossingen zijn ontworpen om de impact op het milieu te verminderen gedurende de levenscyclus van het verpakkingsmateriaal, inclusief productie, gebruik en afvalverwerking.

EEN LAGERE IMPACT OP HET MILIEU

Daarom onderzoeken wij de mogelijkheden van Bio verpakkingen met onze leveranciers. Deze verpakkingen verminderen de hoeveelheid plastic afval en zijn minder belastend voor het milieu.

Ook vinden wij het belangrijk dat verpakkingen kunnen worden gerecycled, en gebruiken daarom papier, karton, glas en bepaalde soorten kunststof.

Of denk bijvoorbeeld aan de optie van oplosbare verpakkingen. Deze zijn ontworpen om op te lossen in water of andere vloeistoffen. (Bijvoorbeeld biologisch afbreekbare opvulchips). Wij zijn hiervoor in gesprek met onze leveranciers omdat wij als doel hebben om de verpakkingen van al onze producten te verduurzamen.

Het is een continu proces van verbetering en aanpassing. Het vergt tijd, inspanning en betrokkenheid om duurzame veranderingen door te voeren.

Maretti investeert hier graag in met het oog op de toekomst!