LED’s save energy & money

LedVinkeveen

Maretti denkt altijd mee met haar klanten. In deze LED-rubriek informeren wij u ditmaal graag over de Energie Investeringsaftrek (EIA), met betrekking tot onze energiezuinige LED verlichting.

EIA in het kort

Met de EIA regeling stimuleert de Nederlandse overheid het bedrijfsleven om te investeren in energiezuinige bedrijfsmiddelen. Deze bedrijfsmiddelen, in dit geval verlichting, dienen wel aan bepaalde criteria voldoen. Voor de LED verlichting gelden strenge technische voorwaarden met betrekking tot de powerfactor van de driver en de lumen/Watt verhouding van het armatuur. Ook dient de verlichting gecertificeerd te zijn. Wanneer u bij Maretti uw energiezuinige verlichting bestelt en u meldt vooraf dat u gebruik wilt maken van deze aantrekkelijke overheidssubsidie, dan kunnen wij u adviseren over de juiste verlichtingsitems die hiervoor in aanmerking komen.

Fiscaal voordeel

De subsidie is een fiscale aftrekpost in uw aangifte voor de Vennootschapsbelasting. U kunt 41,5% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst. Bij een Vpb-tarief van 25% in 2015 betekent dit een netto fiscaal voordeel van 10,4%.

Aantrekkelijke investering

Hoewel nog niet definitief, is in het Belastingplan 2016 een verhoging opgenomen voor het EIA percentage; van 41,5% naar 58%. Met een netto fiscaal voordeel van 14,5% maakt dit de investering in energiezuinige verlichting nog interessanter. Wel is de verwachting dat de technische voorwaarden voor LED verlichting per 1 januari 2016 verder worden aangescherpt. In onze komende nieuwsbrieven zullen we u op de hoogte houden van deze ontwikkelingen.

Voor alle producten besteld vóór 1 januari 2016 gelden de eisen van 2015. Bestel daarom snel uw energiezuinige verlichting uit onze voorraad, dan profiteert u zeker van deze subsidie en de voordelige tarieven.

Hulp bij uw subsidieaanvraag

De certificering regelt Maretti en voor de subsidieaanvraag verwijzen wij u graag naar onze expert op dit gebied: Plus Projects. Zij kunnen voor u subsidie aanvragen voor alle bedrijfsmiddelen die staan op de zogenaamde Energielijst, zoals o.a. LED-verlichting en energie-efficiënte T5 verlichting. Let op: u dient binnen 3 maanden na opdracht een aanvraag in te dienen. Wilt u meer informatie, dan kunt u kijken op www.eiasubsidie.nl of bellen met Plus Projects 070 – 3012420.

LED's (2)

LED's (3)

LED's