In de spotlight: Sander van Eyck

Sander01

De synergie die ontstaat als wij samenwerken met designers en architecten leidt tot wederzijdse inspiratie en bijzondere verlichtingsproducten en interieurontwerpen. Graag lichten wij er enkele uit in deze rubriek.

Sander02

Sander van Eyck is een goed voorbeeld van een designer die de samenwerking met Maretti zocht om ook op het gebied van verlichting eigenheid aan zijn interieurontwerpen te geven.

Geïnspireerd door en met respect voor symboliek, mooie materialen en beproefde ontwerpen uit verschillende interieur- en kunststromingen, ontwerpt Sander van Eyck interieurs die een klant passen als een “cocon”. Wars van trends, maar met een passie voor stijlen die zich door de jaren heen bewezen hebben. Door hem ontworpen projecten zijn een ultieme mix van elementen, waarin vooral het karakter en de leefwijze van de bewoners wordt onderstreept. Herkenbaar aan subtiel kleurgebruik, onverwachte combinaties en met zorg gekozen kunstobjecten die iets zeggen over de bewoners. Door het toepassen van items uit diverse tijdstijlen overstijgt Sander van Eyck trends en zorgt dat een interieur jarenlang mee kan.

Een vruchteloze zoektocht naar een specifieke lamp voor een interieurproject deed hem besluiten er zelf een te ontwerpen, de ‘Helios’. In een eerdere kennismaking bleek al dat het team van Maretti zijn passie voor stijl, mooie producten en visie op design deelde. En dankzij de productiemogelijkheden van Maretti kon de Helios collectie dan ook geheel volgens zijn visie vervaardigd worden. Sander was aangenaam verrast door de toewijding van de medewerkers in de fabriek van Maretti. Zij dachten mee en zagen ook in deze collectie een nieuwe uitdaging.

Sander van Eycks interieuradvies voor 2016: “Durf! Creëer eigenheid vanuit liefde voor mooie en gebruikte materialen, kunst en unieke items.”

Klik hier voor de Helios collectie